Noutăți

Sustenabilitate prin zincare termica

SUSTENABILITATE PRIN ZINCARE TERMICA

SC BERG BANAT SRL si ASOCIATIA NATIONALA a ZINCATORILOR din ROMÂNIA (ANAZ) va recomanda procedeul de protectie anticoroziva ZINCARE TERMICA, cel mai folosit pe plan mondial in orice fel de constructie/structură/confectie metalica din otel sau fonta amplasata in mediul exterior: aer, apa, pamant.Aplicatie : hale, depozite, scari, platforme, porti, garduri, balustrade, parapeti, ferme zootehnice, sisteme de irigatii, stalpi iluminat, mobilier urban, statii de tramvai, autobuz, elementele metalice din infrastructura rutiera, cai ferate, energetica, telecomunicatii.

Dintre metodele de protectie anticorozivă, Zincarea Termică este tehnologia cu cea mai buna sustenabilitate deoarece:

 • zincul este un element natural si reciclabil,
 • stratul de zinc prelungește durata de viață a produselor zincate, cu până la 30-50 de ani,
 • datorită diferenței de potențial electrochimic între Fe si Zn, zincul se sacrifică(corodează) în favoarea oțelului sau fontei,
 • raportat la durata de viață a produsului, procesul de zincare are costuri reduse față de alte tehnologii și ne asigură ca produsul, nu va avea nevoie de mentenanță pe toata durata de utilizare.

Proprietătile Zincării Termice:

 • Rezistență la coroziune
 • Gradient de duritate
 • Rezistență la uzare prin abraziune
 • Rezistență la șoc
 • Rezistență la vibrații
 • Rezistență la oboseală
 • Proprietăți estetice

Etapele Zincării Termice:

Degresare, Spălare, Decapare, Spălare, Fluxare, Uscare, Imersie în Zn topit, Răcire si finalizare a procesului de zincare.

Zincarea Termică, este un proces metalurgic în care, zincul penetrează otelul, iar prin alierea metalelor, se formează straturi intermediare de aliaj Fe-Zn astfel încât, să se formeze un strat protector aliat cu otelul, care oferă durabilitate foarte mare la coroziune.

Dacă sunteți convinsi de avantajele Zincării Termice, vă rugăm să recomandati in proiectele pe care le executati “protectie anticoroziva prin ZINCARE TERMICĂ “conform:

SR EN ISO   1461 –   Acoperiri termice de zinc pe elemente fabricate din fontă şi oțel.
SR EN ISO 10348 –   Oțelul pentru beton armat, zincat termic
SR EN ISO 10684 –   Elemente de asamblare. acoperiri prin galvanizare la cald
SR EN ISO 14713 –   Protecţie împotriva coroziunii fontei şi oțelului în construcţii.

Detalii tehnice se gasesc  pe site www.anaz.ro sau www.bergbanat.ro , www.bergmetallchem.ro  , Ghidul pentru ingineri și arhitecți cu detalii legate de Zincare și dimensiunile băilor pe care le putem pune la dispoziție.

În continuarea vă stăm la dispoziție, pentru orice detalii privind această tehnologie.

BERG BANAT
ZINCARE TERMICA/HOT DIP GALVANIZING
DIRECTOR MARKETING
Horea Visoiu
0744 576 742, horeavisoiu@bergbanat.ro, www.bergbanat.ro

Noutăți la BERG METALLCHEM – Interviu al Domnului Horațiu Vermeșan – Director Executiv ANAZ,

Noutăți la BERG METALLCHEM SRL – zincare termică piese mici.
Interviu al Domnului Horațiu Vermeșan – Director Executiv ANAZ,
cu Domnul Virgiliu Vițan – Director Executiv BERG METALLCHEM SRL

H.V. – Înțelegem că instalația de zincare termică prin centrifugare, capabilă să zincheze producția de serie sau de masa a cuielor cu diametrul începând de la 2 mm, este o noutate pentru România. Ce v-a determinat să faceți această investiție și de ce CUIE ZINCATE?
V.V. – Utilajul pe care îl avem este cel mai avansat din punct de vedere tehnologic din sud-estul Europei, capabil sa zincheze termic o gamă largă de produse de mici dimensiuni. Adaptarea lui la regimul de lucru pentru zincarea producției de serie a cuielor a adus costuri însemnate. În primul trimestru al acestui an am luat decizia de a oferi României și regiunii o oportunitate pe care piețele din vest o au de câtiva ani: aceea de a da clienților posibilitatea de a folosi pentru proiectele lor cuie zincate termic, cu strat de zinc de peste 55 de µm.

H.V. – Credeți că există piața și în Romania pentru acest prdus?
V.V. – Pentru noi lucrurile au început cu o colaborare externă cu unul dintre marii producători din acest domeniu, dar potențialul pieței românești este de asemenea important. În România există aproximativ 10 producători de cuie, iar cantitățile pe care le produc sunt importante. Avem producători de cuie care au o capacitate de producție de peste 1.000 de tone/ lună și totuși pâna acum piața nu avea o ofertă din România de cuie zincate termic. Excepție fac câteva cazuri de cuie zincate termic importate, comercializate de către unele mari magazine de bricolaj și de către unii furnizori specializati (exemplu furnizorii de acoperișuri).

H.V. – La ce va așteptați ca urmare a investiției realizate?
V.V. – Așteptările sunt că piața va reacționa bine, clienții vor înțelege că diferența de preț între un cui neprotejat și unul zincat termic este insignifiantă în comparație cu avantajele pe care un organ de asamblare zincat termic îl aduce. În România este deja obișnuința să vedem structuri zincate expuse în toate zonele de infrastructura și în orașe. Ce trebuie să facem acum, este să aducem acest concept la o fază mai personalizată și la nivel de detaliu. De noi depinde cât de repede ne aliniem tipului de mentalitate care pune pe prim plan sustenabilitatea și costul raportat la durata de viața a produsului. Ne așteptăm că și piața din Romania să treacă la utilizarea mai frecventa a cuielor zincate termic, legate în bandă, care se aplică folosind ciocanul pneumatic.

H.V. – Care sunt planurile firmei pentru a sensibiliza potențialele piețe?
V.V. – În primul rând invităm producătorii de cuie să aibă curiozitatea să ne viziteze, să se convingă de bună calitate a zincării termice, să găsim împreună modalități de colaborare. Piața trebuie informată despre noutățile tehnologice, trebuie educată în aplicarea lor. Succesul în afaceri este de partea vizionarilor, a celor orientați spre nou, spre viitor.