Zincare termică piese mici prin centrifugare

Zincarea termică oferă o protecție îndelungată și calitativă prin excelență a profilelor și subansamblelor din oțel și fontă. Avantajul principal al zincării termice a pieselor mici prin centrifugare oferă, datorită noii tehnologii, un foarte bun control al procesului și calitate la standardele din domeniu:

SR EN ISO 10684 – Elemente de asamblare, Acoperiri prin galvanizare la cald;

completat de    SR EN ISO 10684 AC – Elemente de asamblare. Acoperiri prin galvanizare la cald.

Piesele destinate zincării termice sunt supuse următoarelor etape tehnologice de pregătire chimică:

Degresarea:  Piesele sunt tratate cu o soluție de acid fosforic pentru a îndepărta orice urme de ulei și alte impurități.

Decaparea:  Piesele se tratează prin imersie într-o baie cu soluție rece de acizi, astfel piesele sunt curățate de orice urmă de rugină pentru a avea  suprafețele curățate total.

Spălarea:  Se efectuează pentru a îndepărta orice urmă de acid de pe suprafețe.

Fluxarea:  Se efectuează  într-o baie de soluție fierbinte de apă și clorură de amoniu, pentru a întârzia oxidarea.

Uscarea:  Este folosită pentru a usca și a pregăti materialul pentru imersia în baia de zinc.

Zincarea:  Are loc prin scufundare în zinc topit la 450°C timp de câteva minute, în funcție de tipul de material și grosimea de acoperire necesară.

Centrifugarea:  Acest pas se realizează în cazul tratării produselor mici: șuruburi, piulițe, șaibe, suporti de mici dimensiuni, etc. Coșul cu piesele  galvanizate este plasat într-o mașină specială și centrifugat timp de câteva secunde. Tot excesul de zinc este îndepărtat prin forța centrifugă, având ca rezultat o suprafață netedă și fără cocoloașe. Materialul înconjurat cu rame, după galvanizare este bătut și suflat cu aer comprimat, astfel încât să se distribuie uniform stratul de zinc  încă topit.

Răcirea:  Piesele sunt răcite într-o baie de apă rece și gata de a fi ambalate.

 

Piesele destinate zincării termice centrifugale pot avea o greutate intre 0,1kg și 3 kg, cu o lungime maxima de 500 mm.