Echipamente

Cu o experiență de peste 20 de ani în producția de oxid de zinc, în proiectarea  si fabricarea de diverse echipamente industriale pentru producerea ZnO, în proiectarea și producția de echipamente pentru zincare termica, în recuperarea zincului din deșeuri provenite din procesul de zincare termică (cenușă și zgură), compania noastră este la dispoziția dumneavostră cu următoarele produse:

  • Echipamente de producție de oxid:

– Cuptoare de oxidare și de topire

– Cicloane

– Filtre

  • Cuptoare de distilare zinc și de topire a cenușilor de zinc
  • Echipamente pentru zincare termică

Având un departament de proiectare inventiv  și specialiști cu experiență în producția de echipamente specifice, firma noastră vă stă la dispoziție pentru crearea și producerea de echipamente adaptate la nevoile dumneavoastră specifice.

Linie completă pentru producerea de ZnO

Este o linie completă care produce ZnO prin “metoda franceză”. Este compusă din cuptor de oxidare, tubulatură de aspirare și distribuție, ventilator, filtru și ciclon, cuptor de topire cenușă de zinc. Instalația produce Oxid de Zinc de diferite purități, în funcție de reglajul ciclurilor de exploatare, având o capacitate de producție de 40~50 tone/lună. 

Cuptor de producție pentru ZnO

Cuptorul de producție pentru ZnO este un cuptor performant, cu o producție estimată între 40 și 50 de tone/lună.

Cuptorul mai poate fi folosit și la distilarea drojdiilor de zinc în vederea obținerii de Zinc CC.

 

 

Cuptor topire cu basculare

Destinație: Topirea rezidurilor bogate în Zn(drojdii, granule) în vederea transferării în stare lichidă către cuptoarele de producție a ZnO.

Este un cuptor care lucrează independent, capabil să deservească prin intermediul unei oale de transfer sau în mod direct unul sau mai multe cuptoare de producție ZnO.

AVANTAJE: Capacitatea de basculare oferă o plajă largă de mase cu care se poate încărca cuptorul. Bine armonizat cu cuptorul de producție ZnO, îi poate mări acestuia capacitatea de producție cu aproximativ 20%.

Cuptor rotativ de topire cenușă de zinc

Destinatie: Extragerea zincului metalurgic(CC) din rezidurile de zinc de tip “cenușă”.

AVANTAJE: Capacitatea de recuperare a zincului este bine balansată cu încărcările  de pe parcursul unei șarje de producție ZnO.

Poate mări capacitatea de producție cu aproximativ 20%.

Pentru companiile care dețin acest tip de reziduri (zincatorii la cald), cuptorul poate reprezenta o afacere în sine, fiind capabil să contribuie la economisirea de materie primă, respectiv Zn.

De menționat că materialul rezidual de după procesare este un produs vandabil, fapt care duce efectiv la pierderi tehnologice “0”!